4.7.12

Jagten på Patentdomstolen?


I 2011 lancerede Patent- og Varemærkestyrelsen ”Patent Cost Benefit Guiden”, der giver virksomhederne et indblik i omkostninger og muligheder, når de overvejer at patentere en idé. Nu har Patent Cost Benefit Guiden fået en søster: Varemærke Cost Benefit Guiden.
Når vi taler om opfindelser, så gælder visse regler og rettighedsmæssige forudsætninger i alle europæiske lande - og de er ikke harmoniserede.
Der findes på markedet mangle forskellige typer rådgivere!

Patentdomstolen som et fælles europæisk retssystem har været diskuteret i over 30 år og nu troede det Danske Formandsskab, at en løsning var fundet på det netop afholdte Rådsmøde i Hovedkvarteret.
I det danske folketing har to partier - DF og EL - været imod på grund af at man mente at afgive suvrænitet?

På grund af at "den gordiske knude" blev løst i sidste øjeblik på nogle studehandler, som der ikke var back-up for i Europaparlamentet, har "visse" fraktioner her nu fundet på at straffe "Rådet" og Det Danske Formandsskab. Men selv kommissionen har forbehold! 
At FN ikke har fungeret har vi eksempler på siden længe, men at kampen imellem Rådet og Euparlamentet nu er nået så vidt at man tager erhvervsmæssige gidsler havde ingen kunnet forudse. Det drejer sig om at mange i EU mener, at Europadomstolen skal være øverste myndighed og ikke en selvstændig institution!

At tale om en ny vækstpakke lyder for danske virksomheder som en dobbelt moralsk beslutning. Der er ingen tvivl om at havde Patentdomstolen fundet sin plads blandt EU`s institutioner på den korrekte måde, så havde der allerede her lagt en element af vækst hos bl.a. de danske små virksomheder!